SatoraljaujhelyPipa besi kuasa duaBolehkah penyakit malas yang lama berdiri naik

penyiar:hp256HP158312377 masa pelepasan:2021-11-01 09:07:11

Panjang penghantaran umum paip kuasa dua adalah 3200mm-13000mm, kebanyakan 65000mm dan 13000mm. Tub kuasa dua dibenarkan untuk menghantar produk panjang pendek dan tidak tetap tidak kurang dari 2300 mm, atau dalam bentuk tub antaramuka, tetapi Demander akan memotong tub antaramuka apabila menggunakannya. Perbezaan yang dibenarkan dari tebal dinding paip kuasa dua tidak boleh melebihi tambah atau tolak 10% dari tebal dinding nominal apabila tebal dinding tidak lebih dari 10 mm, tambah atau tolak 8% dari tebal dinding apabila tebal dinding lebih dari 10 mm, kecuali tebal dinding sudut dan kawasan penyelaman. Berat pengukur pendek dan produk pengukur tidak tetap tidak boleh melebihi 8% daripada jumlah penghantaran. Untuk tub kuasa dua dengan berat teori yang lebih besar dari 20. kgm, ia tidak boleh melebihi 5% daripada jumlah penghantaran. Kami mempunyai banyak cara berbeza dalam tub kuasa dua. Cara berbeza membuat tub kuasa dua mempunyai ciri- ciri berbeza. Menurut ciri- ciri ini, kita boleh pilih medan aplikasi yang sesuai dengan betul, Dengan cara ini, efisiensi penggunaan tabung kuasa dua boleh diperbaiki. Kemudian, bahagian sejuk secara umum tidak perlu diproses semula akurasi mereka hanya kedua kepada yang permukaan licin halus. Oleh itu, dan jumlah kecil hanya perlu menyelesaikan (menggiling).

Tub kuasa dua dengan seksyen kompleks: tub kuasa dua bentuk bunga, tub kuasa dua terbuka, tub kuasa dua terkorugasi dan tub kuasa dua bentuk istimewa.

Satoraljaujhely.Prinsip lukisan sejuk kuat: cacat lattice besi meningkat semasa deformasi plastik, dan penyelesaian serius lattice cacat akan menghalang kemajuan dan slip lattice, jadi titik hasil besi meningkat dan plasticiti dan kesukaran menurun. Kerana tekanan dalaman dalam deformasi plastik, modulus besi berkurang. Pengesahan lukisan sejuk disimpan pada suhu bilik selama 15 ~ 20d atau dihangat hingga 100 ~ 200 [UNK] dan disimpan untuk masa tertentu. Proses ini dipanggil rawatan penuaan.

Pipa kuasa dua ialah paip besi kuasa dua yang diseret sejuk dari paip besi tanpa selai, yang bukan paip kuasa dua q355b lurus, dan paip kuasa dua q355b, juga dikenali sebagai paip penyweld adalah paip kuasa dua yang diseweld oleh plat besi atau besi jalur selepas krimping. Tuba kuasa dua Q355b mempunyai keuntungan proses produksi sederhana, efisiensi produksi tinggi, banyak jenis dan spesifikasi dan kurang peralatan. Bahan yang biasa digunakan adalah Q235A dan Q235C.

.Pipa kuasa dua Galvanized q355b untuk pemindahan cairan tekanan rendah, Nombor piawai: gbt3092-2008. Bahan mewakili sama seperti di atas. Ia terutama digunakan untuk mengangkut cairan tekanan rendah seperti air, gas, udara, minyak dan panas air panas atau uap. Permukaan paip kuasa dua mengadopsi proses galvanisasi panas atau galvanisasi sejuk.

Tuba kuasa dua mengadopsi ukuran tekanan elektrik untuk menekan tekanan silinder minyak di kedua-dua sisi pengangkut untuk memastikan pengangkutan licin besi garis.

Analisis indeks fungsional bagi tabung kuasa dua - biasanya digunakan adalah sudut Brinell tabung kuasa dua (HB), sudut Rockwell (hrahrbhrc) dan sudut Vickers (HV) Sudut sama ialah jarum ukuran untuk menimbang aras lembut dan keras data logam. Dalam kehidupan semasa, kaedah sudut jarang digunakan untuk menentukan sudut. Ia menggunakan indenter dengan nombor dan bentuk tertentu untuk menentukan nilai sudut permukaan data logam yang diuji di bawah muatan tertentu mengikut aras.


SatoraljaujhelyPipa besi kuasa duaBolehkah penyakit malas yang lama berdiri naikTitik keuntungan tabung kuasa dua (& sigma;): tekanan bahan logam dengan fenomena keuntungan apabila sampel boleh terus memperpanjang tanpa meningkatkan (kekal konstan) kekuatan semasa proses tegang, titik hasil atas dan bawah akan dibezakan. Unit titik hasil adalah nmm2 (MPA).

Kekerasan adalah penunjuk untuk mengukur kesukaran dan lembut bahan logam. Pada masa ini, kaedah kesukaran biasanya digunakan untuk mengukur kesukaran dalam produksi. Ia menggunakan indenter dengan geometri tetap untuk mengukur nilai kesukaran permukaan bahan logam yang diuji di bawah muatan tetap menurut darjah kesukaran.

Perubatan pembuluhan lembut besi cair selepas perawatan kalsium boleh mengurangi inklusi sisa dalam besi cair dan membungkus MNS lebih baik sekitar al20 CAS dan inti lain.

retailer.Berbanding dengan paip tradisional lain paip kuasa dua bekalan baja mempunyai bahan-bahan mentah yang lebih ringan, kekuatan tinggi, resistensi yang baik, boleh menahan tekanan dalaman tinggi, aplikasi sensitif, dan boleh digunakan untuk keadaan kekacauan atau buruk geologi.

Apabila tabung kuasa dua diproses, ia perlu dipilih dengan betul untuk memastikan kesudahan, keledahan dan. Terdapat jenis pencucian untuk profil besi stainless umum, termasuk pencucian mekanik, pencucian kimia dan pencucian elektrokimia.

Tub kuasa dua dengan seksyen kompleks: tub kuasa dua bentuk bunga, tub kuasa dua terbuka, plasticiti deformasi sejuk yang baik dan kesesuaian; Selain itu, ketakutan besi tidak menurun banyak semasa rawatan panas tetapi ia mempunyai kekuatan yang cukup tinggi dan memakai resistensi, terutama apabila air menutup; Bagaimanapun, besi ini mempunyai perlawanan besar terhadap titik putih, kelemahan temper dan pemanasan berlebihan semasa rawatan panas.

reform.Pada masa yang sama, suhu pemanasan dan masa pemanasan juga akan mempunyai kesan besar pada prestasi tabung kuasa dua. Pemanasan tabung kuasa dua kosong adalah proses kunci untuk memastikan tabung kuasa dua kosong mempunyai cukup plastik dan lengkap perforasi licin. Jika suhu pemanasan terlalu tinggi atau masa pemanasan terlalu panjang, bilet tub kuasa dua akan dibakar dan dihapuskan karbur, dan bahkan komposisi kimia tub kuasa dua akan tidak berkualifikasi (kandungan karbon tidak berkualifikasi), yang mudah menyebabkan masalah kualiti batch dan mempengaruhi kadar kualiti produk.

Pipa ketepatan adalah paip tanpa senyap dengan ketepatan dimensi tinggi dan selesai permukaan yang baik untuk struktur mekanik dan peralatan hidraulik. Pemilihan struktur mekanik tanpa ketepatan atau peralatan hidraulik boleh menyimpan banyak jam mesinan, meningkatkan kadar bahan dan meningkatkan kualiti produk. Seamless pipe can be divided into hot rolled pipe according to different production

Mendapatkan atau bahkan melebihi aras penahanan penywelding paip kuasa dua yang terbentuk sejuk. Saiz sudut R biasanya antara 2- 3 kali tebal dinding. Pipa kuasa dua sudut R saiz yang diperlukan oleh pelanggan juga boleh dihasilkan mengikut keperluan pelanggan; Pipa kuasa dua adalah jenis besi panjang dengan seksyen kosong dan tiada gabungan di sekeliling. Ia adalah paip kuasa dua yang terbentuk oleh empat sisi bentuk paip tanpa selai. Pipa kuasa dua mempunyai seksyen kosong, paip kuasa dua profesional, paip segiempat kosong, paip segiempat galvanized, paip segiempat galvanized, pemeriksaan ketat ketat dan jaminan kualiti. Aktiviti keutamaan sedang berlangsung. Selamat datang untuk berkonsultasi. Bilangan besar paip digunakan untuk menyampaikan cairan. Ia terutama digunakan untuk menyampaikan, sokongan hidraulik dan struktur mekanik, Tekanan pertengahan dan rendah, tabung katil tekanan tinggi, tabung pertukaran panas, gas, minyak dan industri lain. ia lebih kuat daripada penywelded dan tidak akan pecah.

Satoraljaujhely.Pada masa ini, peneliti di rumah dan di luar negeri telah melakukan perbincangan percubaan mengenai penangkapan permukaan tabung kuasa dua. Sejauh ini, masih kurang kajian tentang penyekatan permukaan, tiada teori sistemik dan sempurna untuk membimbing persiapan anti penyekatan permukaan dalaman paip, dan tiada teknologi penyekatan permukaan dalaman operable dan rendah kos bagi paip kuasa dua. Dalam terma mekanisme penyekapan permukaan padat, berdasarkan teori kerja penyekapan antaramuka padat-cair dan model permukaan padat licin, kertas ini menganalisis proses penyebaran pada permukaan kasar mesin, mempelajari karakteristik pergerakan dinamik garis fasa paru cair padat, menganalisis secara langsung proses penyekapan dan menetapkan model penyebaran garis berdasarkan tenaga sistem kecil, Ia menyediakan petunjuk teori untuk persiapan permukaan saluran paip anti lembaran.

Setelah tabung kuasa dua dipotong menjadi satu tabung kuasa dua, kepala dan akar setiap batch tabung kuasa dua akan diadakan pemeriksaan pertama yang ketat. Ciri-ciri mekanikal, komposisi kimia, kualiti permukaan tabung kuasa dua dan NDT akan dilakukan untuk memastikan proses pembuatan tabung dipilih sebelum ia secara rasmi boleh diproduksi.

Ujian pemancaran tub kuasa dua adalah jenis ujian untuk memeriksa prestasi deformasi tub logam (tub kuasa dua dan tub segiempat) dipancar kepada saiz tertentu dan menunjukkan kesalahan mereka. Ujian pemadam yang relevan akan dilakukan sesuai dengan keterangan ujian yang relevan. Keperluan untuk sampel boleh diambil dari paip logam dengan penampilan berkualifikasi. Secara umum, penutup diadopsi. Dinding dalaman dan luar paip harus menyimpan permukaan asal tanpa sebarang proses. Panjang sampel L & asymp; D (D ialah diameter luar paip). Apabila diameter luar besar, panjang l tidak boleh melebihi 100 mm. Apabila diameter luar kurang dari 20 mm, l = 20 mm. Apabila memotong sampel, permukaan sampel tidak akan rosak dan prestasi logam tidak akan berubah disebabkan pemanasan atau pemprosesan sejuk. Tepi seksyen akan dipadam. Ujian pemanasan adalah ujian untuk memeriksa prestasi deformasi paip logam (paip kuasa dua dan paip segiempat) dipadam kepada saiz yang dinyatakan dan menunjukkan cacatnya. Relevant flattening tests shall be carried out in accordance with relevant provisions of test standards.