Penstok besi tanpa tahiProses penyelenggaraan dalam proses

penyiar:hp717HP127443542 masa pelepasan:2022-01-08 22:59:57

2: paip baja inorganis: paip inorganis dan paip inorganis (paip penyelut panjang, paip dekoratif, paip penyelut, paip penyelut, paip cerah). Terdapat lebih dari 200 jenis spesifikasi piawai paip baja inorganis, semua saiz, dan paip kecil lebih mahal, terutama kapilari. Kapilari adalah lemah untuk dibuat dari 304 bahan, jika tidak paip mudah untuk meledak. Anda juga boleh suaikan paip tidak piawai untuk pelanggan. paip inorganis terutama digunakan dalam industri, dan permukaan adalah kabut Tidak cerah. Permukaan paip terpisah adalah permukaan cerah, dan terdapat garis penyelesaian tipis dalam paip, biasanya dikenali sebagai paip penyelesaian, yang terutama digunakan untuk bahan dekoratif. Selain itu, resistensi tekanan paip cair industri bergantung pada tebal dinding. 310 dan 310S adalah paip yang resisten suhu tinggi. Ia biasanya boleh digunakan di bawah 1080 darjah, dan resistensi suhu tinggi boleh mencapai 1150 darjah

Kepenahan korosion besi dua fasa yang resisten mempunyai kekuatan kelelahan korosion tinggi disebabkan kekuatan tinggi dan resisten korosion. Peralatan pemprosesan adalah rentan terhadap persekitaran korosif dan siklus muatan, dan ciri-cirinya sangat sesuai untuk aplikasi tersebut. Komposisi kimia ditentukan selepas 1900 DEG/ 1922° Selepas f (1040 & deg; / 1080 & deg; c) melt solid annealing, mikrostruktur ideal 50 & alpha/ 50 γ Jika suhu perawatan panas lebih tinggi daripada 2000 DEG; F, which may lead to the increase of ferrite composition. Seperti baja besi tidak stainless dupleks lainnya, ikatan susah untuk tumpuan intermetal. Fasa antara metalik pada 1300 DEG; F dan 1800 & deg; F, pada 1600 & deg; Pada suhu F, kadar hujan cepat. Oleh itu, kami cadangkan bentuknya seharusnya 600 DEG; Di bawah F. Semasa perawatan pembentukan panas, seluruh bahagian kerja akan dihangatkan sebagai keseluruhan, iaitu pada 1750 DEG; F hingga 2250 & deg; F dan ikatannya sangat stabil pada suhu ini. Jika suhu terlalu tinggi, ikatan susah untuk merobek panas. Di bawah suhu ini, austenite akan pecah. Di bawah 1700 DEG; Pada F, fasa intermetal akan terbentuk dengan cepat kerana pengaruh suhu dan deformasi. Selepas bentuk panas, ia perlu segera disesuaikan ke 1900 DEG; F dan matikan untuk mengembalikan keseimbangan fasanya, kekuatan dan perlawanan korosinya. Kami tidak menyarankan pengurangan tekanan, tetapi jika ini diperlukan, bahan seharusnya turun sebanyak 1900 & deg; F, resistensi korosi atmosferik besi meningkat secara signifikan, tetapi apabila kandungan krom lebih tinggi, walaupun resistensi korosi masih boleh diperbaiki, ia tidak jelas. Alasan ialah apabila mengikat besi dengan krom, jenis oksid permukaan diubah menjadi sama dengan yang terbentuk pada logam krom murni. Oksida yang kaya krom ini memegang ketat melindungi permukaan dari oksidasi lanjut. Lapisan oksid ini sangat tipis. melalui ia, anda boleh melihat keindahan semulajadi permukaan besi, yang membuat besi stainless mempunyai permukaan unik. Selain itu, jika lapisan permukaan rosak, permukaan besi akan bereaksi dengan atmosfer untuk memperbaiki diri sendiri, membentuk semula filem pasif ini dan teruskan kesan perlindungannya.

Besi tanpa daun adalah besi umum dalam besi tanpa daun, juga dikenali sebagai 188 besi tanpa daun. Ia dikecualikan oleh tahan suhu tinggi prestasi pemprosesan yang baik dan kesukaran yang baik, jadi ia dibuat menjadi besi yang sering digunakan. Biasanya dalam kehidupan adalah paip baja inorganis, plat baja inorganis, koil baja inorganis dan bahan-bahan bangunan lain. Sebagai bahan bangunan yang sangat penting, besi stainless digunakan secara luas dalam industri, industri bangunan, industri perhiasan rumah dan industri makanan dan perubatan. Jadi, benda apa yang dibuat dari baja yang tidak stainless dalam hidup kita? Let's have a look!

.Kost mold: spesifikasi biasanya digunakan tetapi tidak biasanya digunakan. Spesifikasi biasa adalah pembukaan cepat dan kost berkongsi mold rendah. Kerana penggunaan rendah dan perkongsian biaya tinggi, dan perkhidmatan

300 seri & mdash; Chromium nickel austenitic stainless steel.

Kewujudan zon lemah suhu tengah memerlukan perawatan panas dan sistem proses penywelding yang ketat untuk menghindari penampilan fasa yang berbahaya dan merusak prestasi.


Penstok besi tanpa tahiProses penyelenggaraan dalam proses2D tergulung sejuk, dirawat panas, dipilih atau permukaan matt yang sama.

Harus ada rak penyimpanan istimewa. rak penyimpanan mesti menjadi sokongan kayu atau baja karbon cat atau dipenuhi dengan pad karbon untuk mengisolasinya dari baja karbon dan bahan logam lain. Semasa penyimpanan, kedudukan penyimpanan mesti sesuai untuk mengangkat dan sepenuhnya mengisolasi dari kawasan penyimpanan data lain. Tindakan perlindungan mesti diambil untuk mengelakkan pembersihan, bertentangan dengan komponen lain, pembersihan dan kerosakan logam besi.

2020303043310s, 331632404420, 430 dan bahan lain.

Quality assurance.400 seri & mdash; Ferritic dan martensitic besi stainless.

Untuk memastikan bahawa ciri-ciri mekanik seperti kekuatan hasil, kekuatan tegangan, panjang dan kesukaran berbagai-bagai koil baja tidak stainless memenuhi keperluan, koil baja tidak stainless mesti mengalami rawatan panas seperti penyelesaian, rawatan penyelesaian dan rawatan penuaan sebelum penghantaran. Keperlawanan korosion dari koli baja tidak bersamaan bergantung pada komposisi legasinya (krom, nikel, titanium, silikon, aluminum, dll.) dan dalaman dari koli baja tidak bersamaan

Keadaan di atas boleh menyebabkan kerosakan filem pelindung di permukaan besi yang tidak stainless.


Penstok besi tanpa tahiProses penyelenggaraan dalam prosesBiarkan PS menjadi kekuatan luaran pada titik hasil s dan fo adalah kawasan salib-seksyen sampel, kemudian titik hasil & sigma; S = PS / fo (MPA), MPa dipanggil MPa, sama dengan n (Newton) / mm (MPA = 106pa PA: Pascal = n / M

Good reputation.Ada kira-kira 45 jenis paip baja stainless berguling panas (panas) dengan diameter 54-480mm dan 36 jenis dengan tebal dinding 5-45mm. Terdapat 65 jenis paip baja stainless berguling sejuk dengan diameter 6-200mm dan 39 jenis dengan tebal dinding 0.5-21mm.

Pipa besi tanpa tahi boleh dibahagi menjadi paip seksyen yang sama dan paip seksyen pembolehubah menurut bentuk profil. Variable section pipes include conical pipes, stepped pipes and periodic section pipes.

Liu Ti-5a dengan Titanium yang diperbaiki dan perlawanan korosion keseluruhan telah digunakan untuk menghasilkan u dan Pu penyelesaian pengeluaran dan pengeluaran pemulihan panas dalam kilang pemprosesan semula Donghai, Jepun. Selain itu, kerana zirkonium mempunyai perlawanan corrosion yang stabil dalam persekitaran, zirkonium digunakan dalam tangki penyebaran terus-menerus dalam kilang pemprosesan semula di kampung liusuo, daerah Aomori, tetapi juga pada faktor lain. Dalam kebanyakan kes, koeficien pemindahan panas filem, skala rust dan keadaan permukaan logam. Stainless steel boleh menjaga permukaan bersih, jadi pemindahan panas lebih baik daripada logam lain dengan konduktiviti panas yang lebih tinggi. Liaocheng Suntory stainless steel menyediakan piawai teknik plat besi stainless Plat besi tanpa bekas hitam plat besi tanpa bekas hitam kuasa tinggi dengan perlawanan kerosakan yang baik, kemampuan kerja mengelilingi, kuat bahagian penywelding dan kemampuan kerja stempel bahagian penywelding. Secara khusus, Si, Mn, P, s, Al dan Ni dengan kandungan yang sesuai kurang dari 0.02% C, kurang dari 0.02% N, lebih dari 11% Cr dan kurang dari 17% akan memenuhi 12 & le; Cr Mo 5Si & le; 11 & le; Ni 30 (c n) 0.5 (Mn Cu) & le; Cr 0.5 (Ni Cu) 3Mo & Ge; 0, 0.006 & le; C, n & le; 0.030 stainless steel plate is heated to 850 ~ 1250 ℃, and then cooled at a cooling rate of more than 1 ℃ / S. in this way, high strength of more than 730mpa, and excellent toughness of welding heat affected zone. It can be significantly improved by reusing Mo, B, etc Performasi stamping tinggi bagi bahagian penyembuhan.

(IV) operasi tinggi kilang besi dan inventori sosial. Perlawanan antara bekalan pasar dan permintaan tersebar ke medan sirkulasi, dan inventori besi rumahnya terus berkembang pada akhir tahun lepas. Pada 15 Maret, ia mencapai tinggi sejarah 22.52 juta ton, meningkat 3.51 juta ton daripada tinggi sebelumnya, termasuk 14.32 juta ton inventori baja konstruksi, mengandungi 66% daripada jumlah inventori. After that with the increase of seasonal consumption, inventori besi perusahaan-perusahaan utama mencapai rekod sejarah the inventory gradually fell back to 15.4 million tons on July 26. Perdagangan berlebihan di pasar juga meningkatkan inventori kilang besi. Pada tengah Maret, mencapai 14.51 juta ton, meningkat setahun-setahun 27%. Pada akhir Jun, ia jatuh ke 12.68 juta ton, masih meningkat 29% pada awal. Plat besi inox profesional, koil besi inox, sabuk besi inox, paip besi inox dan produk lain mempunyai pelbagai lengkap dan menjual dengan baik di rumah dan di luar. Peralatan mempunyai kehidupan perkhidmatan panjang! Produk memimpin industri dalam produk wayar. Selamat datang untuk bertanya. meningkat 4% dalam masa yang sama pada 2012.

Performasi penywelding juga jauh lebih baik daripada daripada daripada besi stainless ferritic. Secara umum, preheating tidak diperlukan sebelum penywelding dan rawatan panas tidak diperlukan selepas penywelding.