ChacaritaPipa besi GalvanizedApakah jenis barisan pengeluaran utama

penyiar:hp256HP158312377 masa pelepasan:2022-03-25 09:30:40

Dengan kemajuan masa, tabung kuasa dua digunakan dalam semakin banyak medan, dan skop penggunaan mereka jelas meningkat, yang membuat kita mempunyai banyak jenis tabung kuasa dua. Pada masa ini, kita perlu menyimpan tabung kuasa dua secara rasional. Pelanggan juga perlu belajar untuk mengatur secara rasional bila menyimpan tabung kuasa dua. Mari kita faham bagaimana menyimpan tabung kuasa dua dengan betul.

Tubu kuasa dua ialah baja struktur kuasa tinggi legasi rendah dengan kandungan karbon 0.1% - 0.25%, dan unsur legasi utama mangan, silikon, vanadium, niobium dan titanium ditambah; Kandungan sekumpulan ialah 3%. Menurut kekuatan, ia dibahagi menjadi empat tahap: 300, 350, 400 dan 450MPa.

Chacarita.It is good to purchase Baosteel's materials for cold drawing of square tubes, because Baosteel's materials are subject to grade flaw detection, and the density of steel is relatively good. After cold drawing and heating, it is convenient to line up. The steel is cold drawn at room temperature to produce plastic deformation so as to improve the yield strength. This process is called cold drawing strengthening. Tuba kuasa dua biasanya digunakan untuk bahagian produk dengan keperluan yang tinggi. Ia mempunyai kehendak dan kekuatan yang baik. Permukaan lebih baik selepas lukisan sejuk. Prinsip lukisan sejuk.

Dalam & sigma; Diungkapkan dalam%. Formula pengiraan adalah: di mana: L1 -- panjang ukuran selepas pecah sampel, mm; L0 -- panjang ukur asal sampel, mm. Pengurangan kawasan (& psi;) dalam ujian tekanan, peratus diantara pengurangan besar kawasan melintas pada diameter dikurangi dan kawasan melintas asal selepas spesimen rosak dipanggil pengurangan kawasan. In & psi; Diungkapkan dalam%. Formula pengiraan adalah sebagai berikut: di mana: S0 -- kawasan salib asal sampel, mm2; S1 -- kawasan melintas kecil pada diameter yang dikurangkan selepas pecahan sampel, mm2.

.Sumber kuantiti wayar Si Ca secara langsung untuk memastikan & Omega berkesan dalam besi; Apabila (CA) kira-kira 0.002%, penyelesaian boleh dihancurkan sepenuhnya tanpa menghasilkan penyelesaian titik cair yang lebih tinggi.

Terdapat beberapa cacat dalam tabung kuasa dua q355b semasa menyeret, yang disebabkan oleh sebab-sebab berikut. Sebab utama umum adalah sebagai berikut: pilih bahan tabung kuasa dua q355b yang sesuai,Chacarita5 tabung kuasa dua tanpa senyap, dan bahan yang biasa digunakan dalam tabung kuasa dua austenitic q355b ialah 1Cr18Ni9Ti dan 0Cr18Ni9Ti. Semasa lukisan dalam, 1Cr18Ni9Ti lebih stabil daripada 0Cr18Ni9Ti dan mempunyai perlawanan retak yang lebih baik. Oleh itu, bahan 1Cr18Ni9Ti patut dipilih sebanyak mungkin.

Ia terutama disebabkan oleh fakta bahawa tubuh kuasa dua tidak mempunyai penutup,Chacarita50 paip kuasa dua galvanized, perlindungan penutup tidak ideal, dan tidak ada sokongan, sebahagian disebabkan bilangan lapisan penutup berlebihan, dan kebanyakan kawasan pantai milik iklim laut, dengan hujan tahunan yang besar, kemudahan udara tinggi kolam dalam paip kuasa dua dan paip kuasa dua. Perlindungan ialah: jika paip atau paip kosong perlu disimpan untuk waktu yang lama,ChacaritaPipa bulat galvanisasi 2 inci, ia akan dilindungi dengan objek yang tidak ditemukan dari permulaan penyimpanan untuk menghindari rusting penuaan lapisan, perangkat pinggir dan fenomena lain paip kuasa dua.


ChacaritaPipa besi GalvanizedApakah jenis barisan pengeluaran utamaAda banyak bentuk kilang pemanasan, tetapi kilang pemanasan cincin terutama digunakan. Ofan pemanasan mempunyai bahagian bawah oven anular, yang boleh berputar perlahan-lahan, and the heating operation especially needs patience. Kerana jika operasi pemanasan tidak standardisasi dan boleh dipanaskan dan homogenisasi kepada suhu yang dinyatakan apabila ia digunakan di luar. The production process of seamless square tube is relatively slow, retak, melipat dan ekscentriti di permukaan dalam atau luar tabung kosong hanya akan menghasilkan produk sampah dan produk cacat.

Jika hasil ujian tabung kuasa dua gagal memenuhi persediaan standar produk, yang tidak berpandangan akan dipilih, dan jumlah sampel ganda akan diambil dari kumpulan tabung kuasa dua yang sama untuk pemeriksaan semula item tidak berpandangan. Jika hasil pemeriksaan semula (termasuk mana-mana indeks yang diperlukan oleh ujian projek) tidak berkualifikasi, kelompok tabung kuasa dua tidak boleh dihantar. Jika item pemeriksaan berikut gagal lulus pemeriksaan awal, pemeriksaan semula tidak dibenarkan: A. Terdapat titik putih dalam peningkatan rendah; b. Mikroskopik.

Pertama adalah pengaruh keadaan luar. Ia bergantung pada ciri-ciri tengah dan suhu disekitar paip kuasa dua dan sama ada medium disekitar paip merusak. Kerana kerosakan medium terkait dengan mikroorganisma yang ada di dalam tanah. Dan jika ia adalah saluran paip jarak jauh, ciri-ciri persekitaran tanah lebih kompleks. Selain itu, suhu persekitaran di mana saluran paip ditempatkan juga akan mempengaruhi kerosakan paip kuasa dua. Jika suhu tinggi, kelajuan kerosakan juga akan dipercepat, sementara jika suhu rendah, kelajuan kerosakan akan perlahan.

Test conclusion.Penembakan tembakan umum digunakan untuk tabung kuasa dua dengan bentuk biasa. Beberapa kepala pencahayaan adalah atas, bawah, kiri dan kanan, dengan efisiensi tinggi dan sedikit pencemaran.

Untuk memastikan kestabilan prestasi perforasi dan ciri-ciri kimia billet tabung kuasa dua, peraturan teknikal akan dilaksanakan secara ketat dalam operasi oven bulat, keadaan yang tidak normal akan ditangani dalam masa dan direkam, dan pos-follow-up dan jabatan pengurusan kualiti akan diberitahu dalam masa untuk mengendalikan.

Tujuan panas adalah untuk mencegah generasi retak sejuk. Kerosakan sejuk secara langsung berkaitan dengan ekvivalen karbon. Oleh itu, perlu membezakan ekvivalen karbon dari tabung kuasa dua q355b, dan ekvivalen karbon dari tabung kuasa dua q355b adalah sama. Jika ekvivalen karbon Q345 kurang dari 0.3%, ia boleh dikatakan bahawa kesesuaian adalah OK. Secara umum retak sejuk meningkat apabila ekvivalen karbon adalah 0.4%.


ChacaritaPipa besi GalvanizedApakah jenis barisan pengeluaran utamaPanjang penghantaran umum paip kuasa dua q355b adalah 4000mm-12000mm, kebanyakan 6000mm dan 12000mm. Tub kuasa dua Q355b dibenarkan menghantar produk panjang pendek dan tidak tetap tidak kurang dari 2000 mm, atau dalam bentuk tub antaramuka, tetapi Demander akan memotong tub antaramuka apabila menggunakannya. Keberatan bagi produk panjang pendek dan panjang tidak tetap tidak boleh melebihi 5% daripada jumlah penghantaran. Bagi tub kuasa dua q355b dengan berat teori lebih besar dari 20kgm, ia tidak boleh melebihi 10% daripada jumlah penghantaran. Tingkat pembelokan tub kuasa dua q355b tidak boleh melebihi 2 mm per meter, dan tingkat pembelokan jumlah tidak boleh melebihi 0. 2% dari jumlah panjang. Tub kuasa dua diklasifikasikan mengikut proses penghasilan: tub kuasa dua tergulung panas, tub kuasa dua tergelincir sejuk, tub kuasa dua tergelincir sejuk, tub kuasa dua dan tub kuasa dua.

Professional is king.Dari perspektif produksi, kita patut berikan permainan penuh kepada produktifiti peralatan produksi dan mengurangkan konsumsi bahan bakar dan peralatan pada asas memenuhi saiz dan keperluan prestasi tabung q355b kuasa dua. Oleh itu, suhu tiada penipuan terbuka dan penipuan akhir adalah masalah teknikal dan ekonomi yang meliputi. Jika tabung kuasa dua q355b boleh dicapai dalam julat suhu kenderaan, prosedur proses yang masuk akal patut dipilih dari sudut pandang ekonomi. Jelas sekali, semakin tinggi suhu, semakin mudah pemalsuan dan semakin tinggi produktifitas, ship steel, boiler steel, pressure vessel steel, agricultural machinery steel, etc.

After the process of polishing, the surface effect of the square tube is quite good. The quality of the polishing process directly affects the external image of the square tube. Therefore, we must choose the appropriate polishing according to the above, and pay more attention to the polishing process of the square tube.

Chacarita.Pipa kuasa dua Q355b untuk pengangkutan cair tambang, Nombor piawai: gbt14291-2000. Material mewakili adalah baja Q235 grad B, yang terutama digunakan untuk tekanan udara lombong batu batu, sementara paip kuasa dua biasanya menggunakan teknologi gulungan panas. Jika ia dibedakan oleh unit pengukuran, ia secara umum dipercayai bahawa gudang air antara paip kuasa dua dan paip besi dinding tipis adalah bahawa diameter tebal dinding adalah sama dengan 0. 02, dan paip besi dinding tipis adalah bahawa diameter tebal dinding adalah kurang dari 0. 02, Lebih besar daripada paip kuasa dua. Dalam terma penggunaan, paip besi dinding tipis kebanyakan digunakan dalam paip. Tuba kuasa dua kebanyakan digunakan dalam bahagian kosong. Digunakan pada tindakan tekanan dan saluran paip penting.

Tuba kuasa dua yang terbentuk akan diuji untuk memastikan setiap potongan berkualifikasi. Tuba kuasa dua yang berkualifikasi akan disimpan. Banyak masalah akan berlaku dalam penyimpanan jangka panjang. Jika ada masalah, kita perlu uruskan mereka pada masa. Apa sebabnya rusting dan kerosakan tuba kuasa dua? Mari perkenalkan kepada anda selanjutnya.