ArlingtonSpesifikasi piawai untuk paip kuasa dua galvanized5 cara untuk mencari kesalahan

penyiar:hp256HP158312377 masa pelepasan:2022-01-12 15:08:21

Formulasikan dokumen yang disimpan oleh tabung kuasa dua untuk masa yang lama dan laksanakan sesuai dengan.

Perbezaan besar antara paip kuasa dua dan paip besi dinding tipis yang dihasilkan oleh kilang paip kuasa dua terletak dalam tebal dinding paip besi. Secara umum, paip besi dinding tipis adalah teknologi lukisan sejuk, sementara paip kuasa dua biasanya menggunakan teknologi gulungan panas. Jika ia dibedakan oleh unit pengukuran, ia secara umum dipercayai bahawa gudang air antara paip kuasa dua dan paip besi dinding tipis adalah bahawa diameter tebal dinding adalah sama dengan 0. 02, dan paip besi dinding tipis adalah bahawa diameter tebal dinding adalah kurang dari 0. 02, Lebih besar daripada paip kuasa dua. Dalam terma penggunaan, paip besi dinding tipis kebanyakan digunakan dalam paip. Tuba kuasa dua kebanyakan digunakan dalam bahagian kosong. Digunakan pada tindakan tekanan dan saluran paip penting.

Arlington.Perbezaan antara paip kuasa dua galvanized dip panas dan paip kuasa dua galvanized dip sejuk adalah terutamanya dari aspek berikut: penampilan paip kuasa dua galvanized dip panas sedikit kasar dibandingkan dengan paip kuasa dua galvanized dip sejuk; Kelihatan paip kuasa dua galvanized sejuk adalah lembut dan cerah.

Tuba kuasa dua akan disimpan dengan sokongan, produk dan puluhan juta produk yang and a pilih. Tuba kuasa dua profesional, tuba segiempat kuasa dua, tuba segiempat yang tidak berterus-terang, tuba segiempat galvanized dan tuba segiempat galvanized adalah selamat dan selamat. Mereka akan berada pada jarak tertentu dari tanah untuk memastikan ventilasi tuba segiempat.

.According to the welding specification, process test and process analysis, it is determined that the butt weld of Q345B square pipe adopts double-layer CO2 gas shielded welding. H08Mn2SiA, wayar penywelding 2mm untuk bahan penywelding; Gas perisai adalah gas CO2 murni. Sempadan penywelding lapisan adalah 200 ~ 250A, dan yang lapisan kedua adalah 240 ~ 320A; Tengah lengkung 24 ~ 26V. Perkara proses adalah bahawa penyweld lapisan mesti diseweld sepenuhnya untuk memastikan membentuk belakang yang baik; Sumber penywelding, panjang l tidak boleh melebihi 100 mm. Apabila diameter luar kurang dari 20 mm kelajuan penyeluaran wayar dan kelajuan penyeluaran boleh disesuaikan mengikut model peralatan.

Panjang sampel L & asymp; D (D ialah diameter luar paip). Apabila diameter luar besar, tabung kuasa dua digunakan dalam semakin banyak medan, dan skop penggunaan mereka jelas meningkat,ArlingtonTub persegi serat karbon, yang membuat kita mempunyai banyak jenis tabung kuasa dua. Pada masa ini,Arlington88 paip galvanized, kita perlu menyimpan tabung kuasa dua secara rasional. Pelanggan juga perlu belajar untuk mengatur secara rasional bila menyimpan tabung kuasa dua. Mari kita faham bagaimana menyimpan tabung kuasa dua dengan betul.


ArlingtonSpesifikasi piawai untuk paip kuasa dua galvanized5 cara untuk mencari kesalahanAnalisis indeks prestasi kelelahan tabung kuasa dua kekuatan, plasticiti dan kesukaran yang dibincangkan di atas adalah indikator ciri-ciri mekanik logam di bawah muatan statik. Sebenarnya, banyak bahagian mesin bekerja di bawah muatan ciklik, di bawah mana kelelahan akan berlaku.

Bengkuran kosong bengkuran adalah saat bengkuran yang terbentuk dalam satu arah diantara gulung luar dan dinding luar tabung kosong untuk bengkuran garis bengkuran. Bengkuran kosong akan memaksa garis bengkuran, kesan pemampatan akan memperpanjang garis bengkuran secara panjang, dan logam pada bengkuran akan berkumpul dan tebal yang merupakan kesan pemampatan tebal bengkuran kosong.

Material dari tabung kuasa dua: q23 Q345 (16Mn), 20#, baja selai, baja tidak stainless.

Inspection requirements.Bilangan piawai paip persegi spiral (piawai Kementerian minyak) untuk transmisi tekanan rendah adalah syt5037-2008. Bahan mewakili adalah q235bq345b dan bahan besi karbon lainnya. It is mainly used for low-pressure transmission of water, oil natural gas, heating and other pipelines.

Besi karbon biasa dibahagi ke Q19 Q2 q23 SS400, 20# besi, 45# besi dll.

Pengklasifikasi tub kuasa dua tebal dinding dibahagi menjadi tub kuasa dua super, JG 178-200, ASTM A500, JIS g34en10210 atau perjanjian teknik.


ArlingtonSpesifikasi piawai untuk paip kuasa dua galvanized5 cara untuk mencari kesalahanPipa kuasa dua adalah nama paip kuasa dua, iaitu paip besi dengan panjang sisi yang sama. Ia dibuat dari besi garis gulung selepas perawatan proses. Secara umum,ArlingtonTuba persegi 304, besi jalur dibungkus, ditambah, tergelincir dan tergelincir untuk membentuk paip bulat, kemudian berguling ke dalam paip kuasa dua dari paip bulat, titik hasil atas dan bawah akan dibezakan. Unit titik hasil adalah nmm2 (MPa

Perubahan ke paip kuasa dua: secara umum, besi jalur dibungkus, ditambah, tergelincir dan tergelincir untuk membentuk paip bulat, kemudian berguling ke dalam paip kuasa dua dari paip bulat, dan kemudian dipotong ke panjang yang diperlukan. Stage (1904 & mdash; 1934)

Tuba kuasa dua digunakan semakin luas dalam latihan. Jenis berbeza tuba kuasa dua mempunyai ciri-ciri berbeza, dan prestasi setiap jenis tuba kuasa dua juga berbeza. Pilih mengikut prestasinya dalam aspek berbeza, untuk meningkatkan efisiensi kerjanya. Selanjutnya, mari kita perkenalkan apa yang perlu diperhatikan apabila memanaskan tabung bawah.

Arlington.Bilangan piawai paip kuasa dua untuk mengangkut cair terbakar dan tidak terbakar adalah gbt97 1 (gbt97 - 199 mewakili besi untuk l245- l4 dan saluran paip lain. Ia terutama digunakan untuk mengangkut cair terbakar dan tidak terbakar, paip kuasa bawah tekanan atau tinggi, dengan keperluan tinggi.

Dua faktor utama patut dianggap dalam rancangan seksyen paip kuasa dua: satu ialah keselamatan seksyen; yang lain ialah ekonomi seksyen. Untuk keselamatan seksyen, kita memerlukan nisbah tebal pinggang kepada tinggi besi seksyen H tidak boleh kurang dari 145. Untuk besi seksyen H digunakan sebagai lajur, ekonominya ditungkapkan oleh nisbah radius torsion kepada massa.

Dengan kemajuan masa, tabung kuasa dua digunakan dalam semakin banyak medan, dan skop penggunaan mereka jelas meningkat, yang membuat kita mempunyai banyak jenis tabung kuasa dua. Pada masa ini, kita perlu menyimpan tabung kuasa dua secara rasional. Pelanggan juga perlu belajar untuk mengatur secara rasional bila menyimpan tabung kuasa dua. Mari kita faham bagaimana menyimpan tabung kuasa dua dengan betul.